Marie-Louise Fijneman

“April in mij. Lente in mij.

Marie-Louise Fijneman Textile Art

 

Mijn kunst gaat over blijheid, lichtpuntjes, hoop.

 

Ik wil mensen zich blij en geïnspireerd laten voelen. Door te verwijzen naar de schoonheid, overvloed en kracht van de natuur. De natuur die een mens rust geeft en weer verbindt met zichzelf en de omgeving. Daarom gebruik ik vaak veel kleur en bloemen in mijn werk. Zij zijn de brengers van blijheid, geluk en voorspoed. Niet iedereen spreekt dezelfde taal. Maar de taal van kleur en bloemen is universeel“

 

Marie-Louise maakt mixed media textielcollages, 3D geweven wandkleden en textiele sieraden. Haar werk is een ode aan de overvloed van de natuur met al haar kleuren, texturen en diversiteit. In haar werk is ze steeds op zoek naar wat er zich in haar onderbewuste afspeelt. Door intuïtief te werken,  haar handen het werk te laten doen en daarop te reflecteren komt haar Gestalt-Art opleiding naar voren en vindt zij haar weg in de wereld.

 

Haar inspiratie haalt zij uit alles wat zij op haar wandelingen of in haar tuin om zich heen ziet in de natuur. Al werkend aan haar kunst worden de bloemen de symbolen voor de lichtpuntjes in het leven, tonen de vallende bladeren het loslaten van zekerheden en innerlijke groei en worden de vogels de brengers van spirituele boodschappen en symboliseren zij de innerlijke vrijheid van elk mens.

 

Door intuïtief geïnspireerd door de natuur in series te werken, onderzoekt en drukt Marie-Louise in haar kunst haar innerlijk landschap uit. Haar doel is om in de toeschouwer emoties op te roepen en te inspireren om deze emoties te onderzoeken in relatie tot de eigen binnenwereld en omgeving, met name de natuur.

 

Klik hier voor een  impressie van wat zij zoal maakt.

 

Heb je interesse in haar werk, stuur dan een mailtje. Het werk van Marie-Louise is op afspraak te bekijken in haar atelier April In Mij in Borssele.