Marie-Louise Fijneman

April In Mij. Een nieuwe lente, het begin van een nieuw spannend avontuur.

 

Zo voelt het voor mij elke keer als ik aan een nieuw werk begin. De cyclus van de seizoenen begint weer van voor af aan.

 

Ik maak Mixed Media Textielcollages vol kleur en eigentijds borduurwerk en stoere 3-D geweven wandkleden vol detail en reliëf. In mijn werken spelen kleuren, structuren en de natuur de hoofdrol. Ik houd van experimenteren en combineer graag intuïtief allerlei (handwerk) technieken en materialen.

 

Marie-Louise Fijneman Textile Art

Ik laat mij inspireren door alles wat ik dichtbij om mij heen in de natuur zie zoals grassen, mossen, bladeren, vogels, planten, bloemen en insecten.

 

Voor mijn textielcollages gebruik ik vaak textiel met een verleden, zoals oud Frans linnen en handwerk. Voor mij is dit het canvas dat ik verf en bedruk met mijn eigen tekeningen, foto’s en prints. Door middel van borduurwerk en teksten die spontaan naar boven komen tijdens het werken verbind ik dit alles steekje voor steekje tot één nieuw geheel.

 

Mijn wandelingen brengen mij soms onverwachts op plekken waar het lijkt alsof er nog geen mensenhand aan te pas gekomen is, waar alles nog ongestoord groeit en bloeit.  Dit is wat ik probeer te vangen in mijn weefwerk. De wilde natuur, een schijnbare chaos vol leven, vol kracht. Het stoere, het ruige, maar ook het fijne in alle details. Groei, verval, ondergang en weer opnieuw groei.

 

Klik hier voor een  impressie van wat ik zoal maak.

 

Heb je interesse in mijn werk, stuur me dan een mailtje. Mijn werk is op afspraak te bekijken in mijn atelier April In Mij in Borssele.